Een passagiershal dient aan vele eisen te voldoen, omdat er nu eenmaal veel mensen over de vloer in de hal lopen. Er zijn wat dat betreft allerlei soorten naadloze vloeren geschikt om toe te passen die over een slijtvast, duurzaam en waterdicht karakter beschikken. Microcement is een voorbeeld van een vloer die sterk is en over een lange levensduur beschikt. Bovendien is dit type vloer onderhoudsarm en gemakkelijk schoon te maken. Zo zijn er meerdere soorten naadloze vloeren die perfect zijn om in een passagiershal neer te leggen.

Microcement

Microcement staat als vloerafwerking met unieke eigenschappen bekend. Het is een waterdichte vloer die geheel naadloze en zonder poriƫn wordt aangebracht. Bovendien kan deze vloer tegen een stootje en dat is uiteraard belangrijk als er veel passagiers door de passagiershal heenlopen. Het onderhoudsarme karakter en de naadloze uitvoering zorgen er ook voor dat de schoonmaak heel gemakkelijk te doen is. Dat is uiteraard eveneens van belang bij grote oppervlakken om minder tijd en geld aan de reiniging kwijt te zijn.

Gietvloer: troffelvoer en epoxyvloer

Een gietvloer van kunsthars is een ander type vloer die uitstekend in een passagiershal dienst doet. Gietvloeren zijn te realiseren op basis van verschillende soorten kunsthars en zelfs met een combinatie van andere materialen. Een troffelvloer staat als ijzersterke vloer bekend die zeer zwaar te belasten is en bestaat naast kunsthars uit grindkorrels die fijngemalen zijn. Een ander voorbeeld van een gietvloer is een epoxyvloer die op basis van epoxyhars te realiseren is en eveneens sterk is en bestand tegen een stootje. Er zijn dus allerlei soorten naadloze vloeren geschikt om in een passagiershal te plaatsen. Het is bijvoorbeeld eveneens een optie om in plaats van een epoxy gietvloer de keuze te maken voor epoxycoating om de vloer in de passagiershal mee af te werken.

Pin It on Pinterest