We are hosting

Reseller hosting, een variant op webhosting.

Om duidelijk te kunnen maken wat Reseller Hosting is, moeten we eerst weten wat webhosting inhoudt. Bij webhosting verhuurt de webhost computercapaciteit en opslagruimte aan derden. De webhost zorgt ervoor dat de gegevens van de klant altijd toegankelijk en beschikbaar zijn via internet.

Reseller hosting

Reseller_hosting_level_1_002De reseller koopt eerst de dienst van de webhost. Men kan bijvoorbeeld de capaciteit van een héle server bij de webhost leasen. Deze server wordt dus niet met anderen gedeeld (een zogenaamde dedicated server). De reseller kan nu de capaciteit van deze dedicated server, softwarematig in gedeeltes opslitsen, de zogenaamde Virtual Private Servers . De reseller heeft op deze manier een gedeelde (shared) server gecreëerd. Nu kunnen de verschillende virtual servers aan verschillende klanten ter beschikking worden gesteld, uiteraard tegen een vergoeding. Reseller hosting is dus een soort van onderverhuur.

Reseller Hosting aantrekkelijk?

Hosting, in het algemeen, kan aantrekkelijk zijn, aangezien de klant zich niet hoeft bezig te houden met aanschaf en onderhoud van een server. Ook over inrichting van een serverruimte, met brandmeld- en blussystemen, noodstroomvoorzieningen en airconditioning, hoeft de klant zich niet druk te maken. De host-servers staan namelijk niet bij de klant, maar in een speciale serverruimte bij de webhost. Het is de taak van de webhost de servers 24 uur per dag en 7 dagen per week in bedrijf te houden, zodat de klant altijd toegang heeft tot zijn gegevens. Reseller Hosting maakt dus gebruik van de dienst van de webhost. Reseller Hosting vereist geen investering in apparatuur, aangezien de resellerhost enkel fungeert als 'onderverhuurder'. Alle hardware en investeringen in infrastructuur doet de webhost!

Wat doet de Resellerhost?

Reseller_hosting_level_2_001De taak van de resellerhost is slechts het beheren van de klantenaccounts aan wie hij heeft 'onderverhuurd'. Om dit soort taken te managen is er speciale software, bijvoorbeeld DirectAdmin control panel, waardoor de verschillende klantenaccounts vrij eenvoudig geadministreerd kunnen worden. De reseller blijft de (hoofd)administrateur en houdt zo administratieve controle over de server.

Waarom Reseller Hosting?

Reseller hosting is ontstaan vanuit de behoefte van bedrijven aan zogenaamde 'one stop shopping' leveranciers. Hosting wordt onder andere vaak aangeboden door webontwikkelaars zodat de klant niet op zoek hoeft te gaan naar een webhost om de internetpagina- of shop online te krijgen. Reseller hosting is geen tijdrovende bezigheid en kan daardoor makkelijk als extra service aangeboden worden waardoor extra klantenbinding mogelijk is.

Wordt Pegasis reseller zonder verplichtingen

Vraag de reseller brochure aan


 

Bekijk al het nieuws